Slunečnice v hořké čokoládě
Popis
Složení: LOUPANÁ SEMÍNKA SLUNEČNICE 50 % ± 1 %, HOŘKÁ ČOKOLÁDA 49 % ± 5 % ˗ cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), mléčný tuk, emulgátory: slunečnicový lecitin a polyglycerylpolyricinoleát; přírodní vanilkové aroma, LEŠTICÍ SMĚS ˗ tapiokový škrob, cukr, lešticí látka: šelak; kokosový olej, kyselina: kyselina citronová, konzervant: kyselina sorbová. V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny nejméně 38 %. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky. PŘÍDATNÉ LÁTKY: Emulgátor - E 322 - slunečnicový lecitin Emulgátor - E 476 - polyglycerylpolyricinoleát Lešticí látka - E 904 - šelak Kyselina - E 330 - kyselina citronová Konzervant - E 200 - kyselina sorbová
Země původu: ČR
Nutriční hodnoty (Ve 100g výrobku je průměrně obsaženo): energie: 2372/782 Kcal/kJ, tuky: 40g - z toho nas. mast. kyseliny: 8,1g, sacharidy: 37g - z toho cukry 27g, vláknina: 3,1g, bílkoviny: 14g, sůl: 0,3g
Pokud rádi mlsáte, slunečnice v barevné čokoládě je rozhodně dobrou volbou.
Slunečnice, tento krásný symbol léta se poprvé objevil před stovky let v Mexiku a až poté ve středověku v Evropě.
Víme, že slunečnicová semínka se používají i jako přísada do pečiva, či posyp na pečivo, dokonce i do zeleninových i ovocných salátů, kaší, můžeme si jimi obohatit různé ovocné a ořechové směsi. Fantazii se meze nekladou a to ani se slunečnicí v čokoládě. Jistě jimi samotnými můžeme zpestřit stůl při posezení s přáteli. Sladkou variantou pro tyto příležitosti jsou právě semínka obalená v hořké čokoládě v křupavé krustě, která mají hodně v oblibě hlavně naše ratolesi.
VEGANA - Ivan Starý, Skorotická 713, Ústí nad Labem 40001, E-mail: vegana.cz@seznam.cz
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.