Skořice celá
Popis
Složení: Skořice celá
Země původu: Vietnam
Zmínky o skořicovníku jsou už z Číny 4000 let před n. l.. Jako lék i voňavou přísadu ji používali staří Egypťané. I ve starověkém Řecku byla skořice známá a Řekové ji přikládali jako léku obrovský význam, ale odkud pochází netušili. Aristoteles věřil, že ji z neznámých zemí přinášejí velicí ptáci, kterým ji z hnízd loupí odvážní Arabové. Až jeho žák Alexandr Makedonský poznal skořicovník při Indickém tažení...
Nyní skořicovník najdeme nejen na plantážích v celém tropickém a subtropickém pásmu jihovýchodní Asie, převážně v Indonésii, ale i na Seychelských ostrovech a Madagaskaru nebo na americkém kontinentu.
Chuť a aroma skořice se hodí do nepřeberného množství dezertů, dortů, dokonce i do kořeněných druhů chleba. skvělá kombinace je s čokoládou, jablky, se sladkou rýží, banány ap. Také se jí dochucují jídla s jehněčím či drůbežím masem atd. Výborná je v horké čokoládě nebo kávě a nelze si bez ní představit tradiční svařák a samozřejmě se používá i do do čajů...
VEGANA - Ivan Starý, Skorotická 713, Ústí nad Labem 40001, E-mail: vegana.cz@seznam.cz
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.