Pepř barevný
Popis
Složení: Pepř celý ( černý, bílý, zelený, červený) v různém poměru
Zpracováno: ČR
Do Evropy ho dopravil Alexandr Makedonský po svém tažení do Indie. Dlouhá staletí byl velmi drahý a v Evropě byl neznámý.
Černý pepř (pipr nigrum) jsou nedozrálé plody pepřovníku černého. Bílý pepř jsou zcela zralé plody, zbavené slupky a usušené. Bílý pepř je palčivější a méně aromatičtější, jako pepř černý. Zelený pepř jsou čerstvé, nezralé bobule, zralé bobule jsou červené.
Čtyři odrůdy pepře vytváří pozoruhodnou kombinaci s odlišnou úrovní intenzity vůně a chuti. Celý pepř se používá do omáček, polévek, vývarů a marinád. Barevný pepř má neomezené využití, protože je skvělou náhradou za klasicky pepř... Používá se převážně do mlýnků, čerstvě namletý má výraznější vůni.
VEGANA - Ivan Starý, Skorotická 713, Ústí nad Labem 40001, E-mail: vegana.cz@seznam.cz
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.