Kmín římský mletý
Popis
Složení: Kmín římský (Cuminum cyminum)
Země původu: Indonésie
Šabrej kmínovitý má prastarý původ, byl už používán ve starém Egyptě či Řecku. V současné době se vyskytuje v celé oblasti Středozemního moře, kde je hodně rozšířen. Můžeme na něj narazit i v bývalých zemích Sovětského Svazu kde ho nazývají zira. V indické kuchyní je běžný. Je v podstatě rozšířen po celém světě.
Římský kmín má v kuchyni široké využití. Používá se často k dochucení zeleninových, rýžových a luštěninových pokrmů. Také se s ním mohou dochutit polévky a dušená jídla. Používá se i při nakládání zeleniny, uzenin nebo sýrů. Je součástí koření kari, kterému dodává jeho charakteristické aroma.
VEGANA - Ivan Starý, Skorotická 713, Ústí nad Labem 40001, E-mail: vegana.cz@seznam.cz
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.