Jalovec celý
Popis
Jalovec byl nalezen v několika staroegyptských hrobkách. Před tím, než ho řekové začali používat jako koření, považovali si ho pro jeho léčebné účinky. V Evropě se až do 16. století používal proti hadímu uštknutí a moru. Vyskytuje se po celé Evropě ve všech nadmořských výškách. Jeho zralé šišky se podobají bobulím.
Jalovcem se v naší kuchyni obohacuje zvěřina, rybí marinády, kysané zelí, guláše, pečená drůbež, skopové, svíčková, slané nálevy, je součástí různých kořenících směsí. S koriandrem je skvělou volbou k nakládání masa před uzením a v neposlední řadě k výrobě Ginu a Borovičky. Nejlepší je v kombinaci s česnekem a voňavými bylinkami.
VEGANA - Ivan Starý, Skorotická 713, Ústí nad Labem 40001, E-mail: vegana.cz@seznam.cz
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.