Hřebíček celý
Popis
Složení: Hřebíček celý (hřebíčkovec kořeněný - syzygium aromaticum)
Země původu: Madagaskar
Původem je hřebíček z Moluckých ostrovů. Do Středozemí se dostal už před naším letopočtem. Do Evropy byl dovážen arabskými obchodníky. V současné době se nejvíce pěstuje na Madagaskaru a v Indonésii.
Toto voňavé koření se asi nejvíce používá do vánočního pečiva. Využívá se při konzervaci masa, zeleniny a hub. Jako koření se přidává do kečupů, omáček a alkoholických nápojů, také se používá do punče, do čajů, nikdy nesmí chybět ve svařeném víně. Používá se do sladkých jídel i pod divoká masa a do zavařenin.
VEGANA - Ivan Starý, Skorotická 713, Ústí nad Labem 40001, E-mail: vegana.cz@seznam.cz
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář